Arbetskläder för tjejer

Är du kvinna och planerar att renovera hemma, men saknar ordentliga kläder att arbeta i? Då är du inte ensam, få butiker erbjuder ordentliga arbetskläder för kvinnor, vilket är just vad lastbilschauffören Anna Nilsson kritiserar i en intervju med Nya Wermlands-Tidningen.

Arbetskläder och arbetsskor för händiga kvinnor är svårt att få tag i, och är man gravid blir det ytterligare lite svårare. En som har erfarenhet av detta är Anna Nilsson som kör både lastbil och grävmaskin. I en intervju med Nya Wermlands-Tidningen får hon fråga om vad hon tycker är mest utmanande med jobbet, och på den fråga blir svart kort och gott: kläderna. När man kör lastbil behöver man inte ha något speciellt på sig, men däremot när man arbetar utanför fordonet måste man ha klass tre-kläder och när det kommer till sådana kläder är utbudet väldigt begränsat, och värre blir det:

”– Om man blir gravid vilket händer för de flesta kvinnor någon gång i livet är det ännu svårare att hitta kläder i den här branschen” läs mer här.

Byggkläder i hemmet

Skillnaden på arbetskläder och snickarkläder är att det inte finns speciella regler för vilka kläder du som hobbysnickare behöver bära, vilket betyder att du kan ha på dig vad du vill under en renovering i hemmet. Men är du tjej och vill ha ett par rediga snickarbyxor eller ett par arbetsskor med ordentlig stålhätta för att undvika skador på fötterna kan det bli svårt. Utbudet för kvinnor som vill arbeta med kroppen är smalt och det är få återförsäljare som erbjuder kläderna i kvinnomodell. Dock finns vissa kläder såklart, men det finns inte så många olika att välja på. Men som tur är går utvecklingen framåt och i och med att debatten kring just detta ämne hettat upp på senaste så kommer vi troligtvis inom några år snart att se även byggkläder för kvinnor lika ofta i butikerna som vi ser dessa kläder för män.