En butik i en äldre byggnad

För de som varit i Stockholm och besökt alla shoppingstråk som finns där vet att det finns ett flertal butiker och affärer där som ligger i äldre hus. Främst på Östermalm och i Gamla Stan finns där vackra anrika byggnader som har omförvandlats till klädbutiker, guldsmedjor och liknande. Det är med stolthet som de flesta butiksägare visar upp sina välvda dörrar i de vackra stenhusen. Det finns dock en klar nackdel med att ha sin butik i ett sådant kulturarv och det är helt klart det faktum att det finns mer att skydda än bara butikens innehåll.

Äldre husMånga städer runt om i världen har blandat det nya med det gamla. Det är vackra stenbyggnader med anrik historia som blir plats för en ny affär eller galleria. Om man tar Sturegallerian som ett exempel så är det en av Stockholms mest vackra och historiska byggnad som pryder utsidan av själva gallerian. Det innebär att skalet är ett bygge från 1888 och fungerar mer som en entré. Inuti gallerian finns där en hel bakgata som slagits ihop till att bli själva gallerian, med flera restauranger och klädbutiker. Med en sådan byggnad är det viktigt med säkerhet, en gallergrind är ett absolut måste.

Skydda dina intressen

Visst är det fantastiskt med alla de vackra byggnader som omger huvudstäder och populära reseorter, men det kräver att man har det skydd som behövs för att hålla butiken hel och utan inbrott. Att få sin butik sönderslagen är självklart inget som någon önskar, det är däremot inte alla som tror att det skulle ske. Det är ingen idé att chansa och istället är det en bättre idé att bland annat skaffa en gallergrind som håller alla tjuvar utestängda. I Prag har man valt att både kombinera med grind och med ett yttre rullnedbart plåtskydd som får ta emot det värsta av klottret.