Från Friggebod till Affefallhus

Ett litet hus på tomten behöver nu inte vara så litet längre utan med de nya Attefallshusen kan de bli upp till 25 kvm stora. Något som förhoppningsvis kommer leda till mycket positivt och att man kan hyra ut sina hus på tomten till bland annat studenter eller andra bostadssökande.

Alla är väl insatta i vad en friggebod är men den unga generationen har nog ingen aning om att det är från vår bostadsminister Birgit Friggebo ordet kommer från. Nu har det tillkommit ett hus som man kan välja att bygga utan att behöva ansöka om bygglån. Detta hus heter Attefallshus och är uppkommen efter den dåvarande bostadsministern. Då du kan köpa redan färdigkonstruerade hus är det bara insidan du behöver fylla innan du kan flytta in och fylla huset med kärlek. På http://www.elkatalogen.se/alla-produkter/gasol/gasolspisar.html finner du bra spisar för att få ett så praktiskt och snyggt hem som möjligt, och varför inte satsa på att bygga en bekväm vattentoa? Ja, det går att få til ett litet minihus och det finns många snygga lösningar för att inreda så bra som möjligt.

Alla är inte lika glada

när det kommer till att detta beslut slagits igenom så är faktiskt inte alla så överförtjusta. vad man tänkt är att detta kommer kunna lösa en del av bostadsbristen, men många ser istället att människor som redan har det bekvämt kommer kunna bygga små hus som de kan ha som ett andra hem att åka till när de vill koppla av. Att husen kommer bli komplement. Andra höjer rösten och går på med att detta kan vara ett hot mot de mänskliga rättigheterna.

Men vad man måste göra är att luta sig tillbaka och försöka att hålla in sina skrik, för även om denna process gått otroligt fort fram så måste man låte lite tid gå för att göra en utvärdering om vad detta har fått för konsekvenser genom att man nu får bygga större hus på sina tomter utan bygglov.

Fakta om Attefallshusen

  • Förslaget klubbades igenom 2 juli 2014
  • Kommer från bostadsministern Stefan Attefall
  • högsta höjden får vara 4 meter
  • Bostadsytan får max vara 25 kvm.