Ha en plan innan renoveringen

Snön smälter så sakteligen bort och snart är det dags för våren. Och våren innebär för många villaägare att renoveringssäsongen sätter igång, och det finns många olika känslor som blandas inför detta. En del är nervösa, en del ytterst förväntansfulla och några är stressade.

Stressen och nervositeten kan man faktiskt få bukt med, om man ser till att planera ordentligt och hålla huvudet kallt de tillfällen man måste hitta en snabb lösning på ett plötsligt problem. Det första stadiet är att planera renoveringen, och där kan man se till att ta åt sig så mycket extern information som möjligt. Till exempel är den här artikeln väldigt nyttig, den går igenom vilka delar av en renovering som faktiskt kan löna sig, och visst vill man ju att ens renovering ska göra hemmet snyggare och bättre, men givetvis vill man också att renoveringen i sig ska löna sig.

Just pengarna är en väldigt stor del av renoveringen, och man får nästan räkna med att det kan dyka upp en eller annan oförutsedd utgift när man måste ordna något så snart som möjligt eller när man saknar ett viktigt verktyg. Det gäller att inte låta processen i renoveringen stanna upp, för man kan förlora väldigt mycket tid på det. Har man för tillfället inte de pengar som behövs, men vet att man kommer ha dem om ett tag, då kan man ta ett snabblån så länge. Loanit har snabblån mellan 1000 och 3000 kr, och förmodligen är det ingen summa som är större än så som du saknar när de där utgifterna kommer. Det blir faktiskt den bästa lösningen, särskilt om det är drygt en vecka kvar till lön eller så. För om du i stället ska stanna upp under renoveringen under en hel vecka bara för att du för tillfället saknar de pengar du behöver för att köpa en ny vinkelslip eller vad det nu är man saknar, då kan du förlora mycket i form av arbetstid. Och kanske gör bara den delen att du inte får renoveringen klar i tid, och du måste ta extra ledigt för att hinna klart. Ja, du hör ju själv att det är smartare att låta hjulet rulla snarare än att bromsa i väntan på bättre tider!