Hur säkert är ditt tak?

Beroende på säsong ger ditt tak dig olika utmaningar. På sommaren handlar det om underhåll, utbyte av pannor, rensning av skorsten. Och på vintern gör du säkrast i att inte låta taket tyngas ner för mycket av snö och is. Men hur ser det ut med säkerheten på ditt tak? Att underhålla taket regelbundet är ett måste om du har ett hus, och det krävs inte mycket för att minska risken för oåterkalleliga olyckor.

Taksäkerhet Stockholm är företaget som tänker på dig och din säkerhet. De monterar ordentliga takstegar och bryggor för att inte göra det kontinuerliga underhållet till en utmaning av ödet. Enligt en artikel i phpsd.com står takolyckor för en tredjedel av alla olyckor inom konstruktionssektorn. Statistiken gäller inte svenska hem, men siffrorna talar ett tydligt språk om att priset för fallolyckorna är högt.

”And we don’t seem to be making much progress in roof safety, either. In fact, same-level falls – in other words, slips and trips – increased by 17% in 2014. The good news is that the majority of fall-related deaths and injuries can be prevented with proper safety procedures.”

Temperatursvängningar ökar isbildningen

Du är nog inte den enda husägaren som förbryllat tittar på väderväxlingarna på smhi.se. Med snö, tö, regn och is kommer du behöva dra fram stegen igen och igen, för tyngden vill du inte ha på ditt tak. Dessutom vill du gärna undvika livsfarliga istappar. I stan är fastighetsägare och bostadsrättsföreningar givetvis skyldiga till takunderhållet, som mynewsdesk.com skriver. Men som villaägare står du själv. Och få tänker på att en investering i säkerheten är avgörande för hur säkert det blir för dig och din familj att underhålla taket.