Inte dyrt att renovera gamla hus

Vill man flytta från lägenhet till hus har man flera olika alternativ att välja mellan, såsom att köpa ett helt nybyggt hus, ett gammalt renoveringsfärdigt objekt eller en tomt för att bygga ett eget hus på. I vilket fall ska man först och främst läsa på om hus och kolla på många olika hus där man kan tänka sig att bo. Det man måste räkna med när man köper hus är att man inte kan bo helt centralt som man kan göra när man bor i lägenhet. Däremot kan man hitta trevliga hus i villakvarter runt ett centrum liksom ett hus på landet. Det man måste räkna med är att ha något slags eget fordon som bil eller cykel om man inte har tillgång till närhet av buss eller tåg.

Bra många äldre och renoveringsbara hus

Men gamla hus finns det gott om. Med gamla hus menas sådana hus som har ett större renoveringsbehov såsom att byta golv, väggar och tak, måla och tapetsera om samt eventuellt dra in värme med bättre isolering och så vidare. Väljer man att bo på ett hus på landet, finns risken att det inte är vinterisolerat, och då måste man helt enkelt ordna det. Men det behöver inte bli dyrare att renovera ett hus än att bygga ett nytt hus. Tvärtom, ett renoveringsbart hus har sin charm att vara lite äldre, trots att man med hjälp av lite färg, billiga fönster och ny inredning kan få till ett trevligt hem. Egentligen räcker det med så lite för att göra så mycket. Och så får man lite trädgård på köpet.

Även om det inte var läge för renovering ville Anna Rydén och hennes sambo Peter Löfberg ändå göra någon förändring när de flyttade in. Något som gick enkelt och snabbt. De köpte serietidningar för en femma styck på loppis, rev ut sidorna och tapetserade köksväggen med dem.