När inredning är viktigt

Hur får man det snyggt hemma? Enligt inredare handlar det bland annat om att ha ett personligt uttryck. Men också om tålamod och vikten av att inte följa trender, utan sin smak.

hem grönt inredningAtt våga vara personligt är ett tips från många inredare, när det kommer till frågan hur du får det fint hemma. Med snygga textilier och material du tycker om till exempel, vilka finns att hitta på Nolhaga Hem bland annat.

Skapa en personlig inredning hemma

I en artikel i Mitti intervjuas en inredare på tidningen Sköna Hem. Hon menar att det handlar om att skapa ett levande, personligt rum som inspirerar – främst den som ska vara där. Hon tycker heller inte att det är något fel på vita väggar, för det ger mer rum åt annat i färg, som tavlor och andra konstverk, liksom möbler. Fler goda råd som inredaren ger är dessa punkter:

  • Trivs du inte med färgen på väggarna hemma? Då är det bara att måla om. Färg är inget konstant.
  • Våga mer. Du vinner i mys på att ha ett personligt intryck när du inreder. Om du gillar starka, mörka färger – kör på det.
  • Hämta inspiration där du finner det. Det kan till exempel vara på nyrenoverade Nationalmuseum. Eller i skogen. Vad som än passar dig.
  • Färger sägs påverka oss, det gäller alltså att välja en färg som du gillar – och inte en som är trendig. Vanligtvis håller en färgtrend i sig i 8–10 år. Senast var det rosa som var inne, innan dess var det vitt och grått.
  • Ta in allt runt dig och fyll ditt hem med den känsla du vill frambringa. Det är dina upplevelser som du kan ta med dig och sätta på väggarna.

Bli inredare på heltid

Är du så intresserad av inredning att du inte bara vill göra om hemma hos dig själv, men dessutom andras hem? Då kan det vara en idé att faktiskt utbilda dig till inredare. I en artikel i Expressen går det att läsa om hur det ofta krävs just en utbildning som visar på att du kan grunderna, för att få jobb. Som start kan du titta igenom denna artikel med grundreglerna för att inreda som ett proffs hemma, med balanserad och snygg inredning.