Städning förlänger livet

Om man ska tro på ny en ny undersökning så förlänger faktiskt städning livet. Men det är inte alltid så kul att städa så det gäller att involvera hela familjen i arbetet.

Städa och lev längre! Men det finns också tillfällen då man bör skippa att städa själv och faktiskt anlita professionell hjälp.

städar, dammsuger

Är inte bortkastad tid

Faktum är att det faktiskt inte är bortkastad tid att ägna sig åt städning. Det blir ju såklart rent, men det sägs också förlänga livet med hela tre år, skriver Expressen i en artikel. I alla fall om man ska tro ny forskning som presenterats av Universitetet i Rotterdam. Resultatet visar på att kvinnor levde ungefär tre år längre av hushållsarbete och män 1 år längre. Skillnaden i resultat tros dock bero på att kvinnor redan utför mer sysslor i hemmiljö, något som man bör arbeta för att förändra.

Involvera hela familjen

Det bästa sättet för att se till att hela familjen faktiskt hjälper till med städning och hushållssysslor är att göra ett schema. Har man små barn kan det vara svårt att få dem involverade i svårare städning, men en bra start för framtiden kan vara att fixa lekfull förvaring i deras rum som lockar till städning, läs mer här.

Skippa egen städning vid flytt

Men det finns också tillfällen där man kanske inte ska ge sig på städningen själv. Bråken om flyttstädningar ökat de senaste åren, och man kan bli återbetalningsskyldig om städningen inte skett på rätt sätt. För att säkra att arbetet blir ordentligt genomfört kan man anlita flyttstädning Stockholm exempelvis, det är ofta värt varenda krona.

”När du flyttar ska det vara skinande rent i alla skrymslen och vrår av lägenheten. Om inte, kan hyresvärden kalla dit ett städföretag och skicka räkningen till dig. Skulle man däremot anlita en städfirma själv kommer man undan med nästan hälften så mycket”, skriver GP.