Växthus med natursten på golvet

En fröbod mitt i trädgården med plats för växter som får en chans till en längre säsong? Det finns många positiva saker med ett växthus, och när du ändå ska bygga ett – gör det med ordentlig omsorg. Det blir svårt att hålla sig borta från trädgården när allt står på plats.   

Något som börjar synas allt mer på professionella svenska handelsträdgårdar är växthus som skapar en härlig oas i allt det gröna. Här inne kan du njuta av en kopp kaffe även när det regnar och blåser; du kan förkultivera, förlänga säsongen och till och med odla aubergine och svårare sorters tomater i växthuset. På golvet kan du täcka marken med natursten och du kan hitta ett brett sortiment av marksten hos Flisby, allt får att få den där känslan av ett alldeles eget, personligt växthus.

Så lägger du markstenen i ditt växthus

Ont om inspiration? Det finns gott om inspiration för växthus. Här har du en stor guide i Expressen med exceptionellt fina växthus. Kanske bygga den i trä och gamla träfönster, och täcka marken med några fint lagda mönster av natursten? Växthuset förlänger säsongen och blir ett extra rum i din trädgård. Här går vi igenom hur du lägger markstenen.

  1. Välj ut en marksten du tycker om
  2. Gräv ut de mått du vill ha på växthuset, ca 20-30 centimeter djupt
  3. Lägg i en fiberduk
  4. Forsla i ett lager makadam
  5. Packa makadamen hårt
  6. Gjut eventuellt ett lager med betong på marken
  7. Lägg stenen såsom du vill ha den
  8. Borsta i fogsand

Nu är grunden klar!

Nu ska du bara bygga stommen. Ett tips är att om du inte är så händig är det bra att ta hjälp av en expert. När det gäller att packa makadam och gjuta grunden behöver du speciella maskiner som du måste hyra om du inte äger sådana själva. Kostnaden för hantverkaren behöver med andra ord inte bli mycket dyrare än om du försöker göra det själv, speciellt inte om du inte har en vana av sådant typ av hantverk själv. Det är bättre att få saker ordentligt och proffsigt gjorda!